Czech
English
Recepty
Mission 6 Deli Wraps Fresh & Soft Original

VYZKOUŠEJTE RECEPT:
(Příprava ve wok pánvi) 

Potřebujeme: 2 placky Deli wraps ( nabízíme pod zn. Mission), 1/2 červené a 1/2 zelené papriky, 4 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 170 g kuřete, 2 lžíce olivového oleje, hrst čerstvého koriandru, sůl, pepř (čerstvě mletý), 1/2 hrnku rýže, 1/4 hrnku divoké rýže.

Postup: Rýži uvaříme běžným způsobem a dáme na teplé místo (obě smícháme dohromady). Zeleninu, maso a česnek nakrájíme na proužky. Olej ve wok pánvi ohřejeme na střední teplotu, vložíme česnek a 1minutu restujeme, dále vložíme zeleninu, kterou též chvíli orestujeme. Nakonec přidáme kuře a restujeme do změknutí. Osolíme, opepříme a vložíme lístky koriandru.

Příprava placky deli wraps: Z obou stran opečeme na teflonové pánvi bez oleje. Na takto připravenou rozprostřeme po celé ploše rýži a mix z wok pánve. Placku přehneme ze všech stran a srolujeme.
 

 


Chilli Sea Salt

VYZKOUŠEJTE RECEPT:

Ingredience:
2 větší kuřecí prsa, nakrájená
1 svazek jarní cibulky
½ kapusty
200 g čerstvé brokolice
1 lžička Chilli mořské soli
1 stroužek česneku
1 malý kousek zázvoru, jemně nasekaný
1 středně velké balení vaječných nudlí
100 ml světlé sójové omáčky
100 ml oleje na vaření

Příprava:

1. Pánev wok rozehřejte na mírném ohni. Přidejte olej a česnek a krátce opečte (česnek při opékání ochutí olej).  Až česnek zezlátne, vyjměte jej z pánve.

2. Zvyšte trochu teplotu a přidejte kuře. Smažte za občasného míchání po dobu 2-3 minut.

3. Přidejte brokolici a  opečte po dobu dalších 3 minut.

4. Přidejte jarní cibulku, kapusta a zázvor. Za stálého míchání vařte další 2-3 minuty.

5. Mezitím uvařte nudle dle návodu, slijte a přidejte do hrnce spolu se sójovou omáčkou a chilli mořskou solí. Důkladně zamíchejte a podávejte ve vyhřátých miskách.

RECIPE: http://www.cornishseasalt.co.uk/recipes/meat-and-poultry/chilli-stir-fried-chicken-with-greens-and-noodles/


Mission 6 Deli Wraps Spelt & Oat

VYZKOUŠEJTE RECEPT:

Na pánvi umíchejte 3 vajíčka, přidejte máslo a míchejte 3-4 minuty, dokud směs neztuhne. Stáhněte z plamene, vmíchejte kysanou smetanu a okořeňte. Posypte pažitkou. Placku ohřejte z obou stran, na jednu polovinu rozložte míchaná vejce a uzeného lososa a druhou polovinu přetáhněte přes náplň. Znovu přeložte uprostřed a podávejte.

 

 


Sesame Crispbread

VYZKOUŠEJTE RECEPT:
Doba přípravy: 5 minut

Ingredience na 1 porci:
1 sezamový chléb Ryvita
orientální omáčka Hoisin
3 plátky grilovaného kuřete
trochu koriandru nebo jarní cibulky

Příprava: Na chléb dáme omáčku Hoisin (množství dle chuti), poklademe 3 plátky kuřete a zasypeme koriandrem nebo jarní cibulkou.

Přejeme dobrou chuť !

RECIPE: http://www.ryvita.co.uk/recipes/a-taste-of-the-orient


Pumpkin Seeds & Oats Crispbread

RECEPT:

Vyzkoušejte tuto jednoduchou a osvěžující zeleninovou polévku.

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
Ryvita chléb s dýňovými semínky
450g mraženého hrášku
800ml vroucí vody
1 kostka zeleninového vývaru
Menší hrst sekané čerstvé máty
Kysaná smetana

Příprava:
Začněte tím, že vysypete mražený hrášek do mixéru a zalijete horkou vodu z konvice. Nechte hrášek rozmrazit. Poté přidejte hrst máty a zeleninový vývar. Vše rozmixujte dohladka a nechte vychladit v lednici. Podávejte pokapané smetanou, posypané nasekanou mátou a rozlámanými kousky dýňových chlebíků Ryvita.

RECIPE: https://www.ryvita.co.uk/recipes/pea-and-mint-soup-with-ryvita-croutons

 


Muesli Crunch Wholegrain Rye Crispbread

VYZKOUŠEJTE RECEPT:

Sladká, smetanová pochoutka plná vanilkové zmrzliny a čerstvých, voňavých malin mezi plátky křupavých ovocných chlebíků.

Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Ingredience:
Ryvita chlebíky Fruit Crunch
2 lžíce malinového džemu
4 lžíce vanilkové zmrzliny
hrst čerstvých malin

Příprava:
Připravte si 4 plátky chlebíků a potřete je malinovým džemem.

Zmrzlinu nechte trošku změknout. Maliny rozmačkejte vidličkou.

Až zmrzlina povolí, vmíchejte do ní polovinu rozmačkaných malin a rozdělte na dva plátky chlebíků potřených malinovým džemem. Navrch přidejte druhou část rozmačkaných malin a přiklopte zbylými namazanými chlebíky (džemem dolů wink)

RECIPE: https://www.ryvita.co.uk/recipes/ryvita-raspberry-ripple-ice-cream-sandwich

 


Dunns River Coconut Milk

Doba vaření: 45 minut (4-5 porcí)
Ingredience:
1 plechovka červených fazolek
1 plechovka kokosového mléka
300 g dlouhozrnné rýže
2 stonky jarní cibule
1 malá cibule, nasekaná
3 stroužky česneku, nasekané
1 snítka čerstvého tymiánu
1 polévková lžíce cukru
sůl a pepř dle chuti
690 ml vody

Postup: Slijte tekutinu z plechovky fazolí a vložte je do velké pánve. Přidejte plechovku kokosového mléka a 550 ml vody (nebo tolik vody, aby bylo celkem 1,25 l tekutiny). Přiveďte k varu. Poté přidejte nakrájenou cibuli, jarní cibulku, česnek, tymián, cukr a přiveďte k varu, vařte na středním ohni 15 minut. Dle chuti osolte a opepřete. Rýži propláchněte a přidejte do pánve, míchejte po dobu 1 minuty. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přikryjte a vařet po dobu 30 minut nebo do změknutí rýže. Ideální je podávat s dušeným masem i jinak upraveným masem.
Do receptu můžete použít také jiný druh fazolí či hrášek. 

..............................................................................................................................

JAMAICAN RICE & PEAS
Cooking time: 45 minutes (serves 4-5)
Ingredients:
1 can of red kidney beans
1 can of Coconut milk
300g of long grain rice
2 stalks of spring onion
1 small onion, chopped
3 cloves of garnic, chopped
1 spring of fresh thyme
1 tbsp. sugar
salt and pepper to taste
690ml of water

Method: Drain the liquid from the can of beans and place beans into a large pot. Add the can of coconut milk and 550ml of water or, enough water to make 1,250ml of liquid. Bring to the boil. Add chopped onion, spring onions, garlic, thyme, sugar and bring to the boil on medium heat for 15 minutes. Salt and pepper to taste. Wash rice and add, stir for 1 minute. Bring to the boil then reduce heat to low. Cover for 30 minutes or until rice is cooked. Ideal served with stews and other meat dishes.
This recipe can also be made with other peas ... why not try with elicious gungo peas or green pigeon peas.


horní rámeček